Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Το Καλωσόρισμα

Φίλοι μας γεια σας. 

   Στα αρχεία πολλών Αρναιωτών, υπάρχουν πλήθος  παλιών φωτογραφιών από εκδηλώσεις, επετείους, γάμους, γλέντια  και άλλα ιστορικά γεγονότα της Αρναίας μας.  Εκεί όμως  που βρίσκονται όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να τις δει κάποιος και έτσι χάνονται σιγά – σιγά οι αναμνήσεις από την ιστορία του τόπου μας. Τον τελευταίο καιρό μετά από προσπάθειες της Πολιτιστικής Εταιρείας Αρναίας, άρχισαν να δημοσιεύονται κάποιες από αυτές, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στους συμπολίτες μας. Και πάλι όμως δεν είναι δυνατόν να έχει κάποιος συνολική πρόσβαση σ΄αυτό το υλικό, γιατί ήταν δημοσιευμένο μαζί με άλλα θέματα στο μενού των ΑΝΤΙΛΑΛΩΝ ή στο facebook. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό το ειδικό blog.
    ¨Η Αρναία των Αναμνήσεων¨  λοιπόν είναι κοντά σας, με μοναδικό θέμα  την ανάρτηση όλου αυτού του πολύτιμου υλικού, δίνοντας την δυνατότητα στους απανταχού στο κόσμο συμπατριώτες μας και όχι μόνο, να θυμηθούν με νοσταλγία οι παλιοί και να μάθουν με ενδιαφέρον οι νέοι, την Ιστορία των παππούδων και των πατεράδων μας.
     Η προσπάθεια είναι δύσκολη ,όπως και η συλλογή των αρχείων. Γι΄αυτό ζητάμε την βοήθεια όλων σας με την αποστολή νέου υλικού. Η σελίδα μας θα εμπλουτίζεται χρόνο με το χρόνο, ώστε να αποτελέσει ένα εργαλείο προβολής της Αρναίας μας.

Στέλιος Ρήγας
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εκπομπή  (από την εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης) αφιερωμένη στην Αρναία από το ΑΡΧΕΙΟ της ΕΡΤ
  Το επεισόδιο της εκπομπής «Η ΕΡΤ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ» με τίτλο «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΑΡΝΑΙΑΣ»  ήταν αφιερωμένο στην όμορφη κωμόπολη της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και τις ασχολίες των κατοίκων. Οι κυριότερες ήταν τα μεταλλεία, η ύφανση χαλιών, η κτηνοτροφία και η γεωργία. Παρουσιάζονταν η μακραίωνη ιστορία της πόλης, ενώ η κάμερα της εκπομπής ξεναγήθηκε σε εργοστάσιο υφαντικής. Γυναίκες της περιοχής περιέγραφαν τα στάδια δημιουργίας και παραγωγής των υφαντών, τον τρόπο χρησιμοποίησης του αργαλειού και την αγάπη τους για τις παραδοσιακές δημιουργίες.
Θα δείτε γνωστά και αγαπημένα πρόσωπα, με νοσταλγία οι παλιοί. Μικρά παιδιά στο βίντεο σήμερα είναι καταξιωμένα πρόσωπα στην κοινωνία μας. Άλλοι μεγαλύτεροι μας έχουν αφήσει.
Δείτε το βίντεο στο παρακάτω  ling >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



1 σχόλιο:

  1. Υλικό παρουσίασης άριστο.Τοπία του τόπου μας,ήθη και έθιμα,άνθρωποι μας που έφυγαν από τη ζωή,δραστηριότητες,γιορτές,πανηγύρια που λίγο πολύ και σήμερα συνεχίζονται.Η μουσική επένδυση πολύ καλή για να κάνει πολύ καλύτερη τη παρουσίαση.Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της δημιουργίας αυτού του έργου
    Βασίλης θ.Κυρούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή