Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κεντρική πλατεία Αρναίας 1978



Μέρος της Κεντρικής πλατείας Αρναίας το 1978.

Δεξιά διακρίνεται το κατάστημα πώλησης υφαντών του Βασιλείου Αποστολούδα (σημερινή Ταβέρνα ¨ Πλάτανος¨). Αριστερά το φαρμακείο του Δημητρίου Ξιούφη και  στον πάνω  όροφο το Ξενοδοχείο ¨ΚΕΝΤΡΙΚΟ¨ του Μπομπότη. Στη συνέχεια το κατάστημα Ζαχαρώδη – ψιλικά της Άννας Βογιατζή.  Εντυπωσιάζει η κληματαριά που κάλυπτε τον όροφο της Οικίας. Όλο αυτό το κτίριο λίγα χρόνια αργότερα κατεδαφίσθηκε και ανεγέρθει καινούργιο που στεγάζει και πάλι το ίδιο φαρμακείο.

(Αρχείο Βασιλείου Κυρούδη)

5 σχόλια:

  1. Επειδη το ψιλικατζιδικο το ενοικιασαμε στον Γιωργο Βογιατζη το 80 και τοτε βαλανε ψυγειο για παγωτα απεξω, μαλλον η φωτογραφια ειναι απο το 1980. Οσο για την υπεροχη κληματαρια, η μαμα μου την συντηρει στο πισω μερος του σπιτιου και μας κανει σκια το καλοκαιρι.

    Γιωτα Κατερινα (εγγονη του Κωντσαντινου Μπομποτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα ευχαριστούμε για την ενημέρωση

      Διαγραφή
    2. Παρακαλω. Τα εδειχνα στη μαμα μου σημερα το πρωι. Και το πρωτο που ειπε ηταν "Αποκλειεται να ειχε η γιαγια το ψιλικατζιδικο. Δεν αφηνε ποτε κασονια εξω " χαχαχαχα Μετα προσεξε και το ψυγειο που το εβαλαν οι επομενοι.
      Μου υποσχεθηκε να βρει παλιες φωτογραφιες και να μου δωσει να σου τις στειλω :)
      Δημιουργεις υπεροχο αρχειο!!

      Καλο μεσημερι!

      Γιωτα Κατερινα

      Διαγραφή
  2. Κατερίνα καλοδεχούμενο ότι παλιό φωτογραφικό υλικό έχει η μαμά σου. Το email είναι γραμμένο στην αριστερή μπάρα του blog. Αν θέλεις μπορούμε να σκανάρουμε εμείς το υλικό, που το αποθηκεύουμε σε ειδικού τύπου αρχείο για να μπορεί να προβληθεί κάποια στιγμή και σε μεγάλη οθόνη με καλή ποιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια, μολις μαζεψω το υλικο, θα επικοινωνησω μαζι σου για να το σκαναρεις εσυ να ειναι σε καλυτερη ποιοτητα. Σε ευχαριστω :)
      Κατερινα Γιωτα

      Διαγραφή